Fick ett mail om att nu skulle det ske. Gårdsförsäljning. Det i samband med visning av bryggeriet osv. Jag har inte hittat vilka restriktioner som det kommer att vara, om det är så att man måste ha försäljning på systemet för att kunna sälja i sitt lilla bryggeri eller om det är så att entusiaster som har ett litet bryggeri kan sälja sina produkter.
Sen dyker det naturligtvis upp en massa folk som slår på stora varningsklockan att ” NU KOMMER SVENSKA FOLKET ATT SUPA IHJÄL SIG”. Jag tror inte det. Ska man försöka dricka ihjäl sig kommer man att gå på dels sprit,t. På tok för dyrt. HemBränt eller köpes av den billigaste sorten är nog en mycket större risk.
Mickrobryggaren kommer har svårt att konkurrera med de stora drakarna när det gäller hög alkoholhalt och lågt pris. Vi hade ett litet försök att brygga 18 lite öl som smakade någonting för 100 kr. Det gick inte.
Då säger man av ordning 100 spänn för 18 liter det är ju skitbilligt. Visst men det tillkommer en del andra kostnader som man inte tänker på.
Vi gör ett litet räkneexempel. Vi tar inga avskrivningar på utrustning eller el eller hyra utan bara material.
Vi burkar ölen. 33cl burk med lock ca 4 kr vilket gör ca 50 kr bara i burk. Ingen öl
Humle malt och jäst. 100 kr
Vi säger att vi är billiga. 250 kr /timme
Bryggning burkning ca 5 timmar
Då ska vi se vad vår öl kommer att kosta. 4+2+25 = 35 kr / burk
Det är svårt att konkurrera. Ingen åker till en bryggare om man har alkoholproblem och ska ha tag på alkohol.
Det här blev en lång utläggning om att jag hoppas att vi ska kunna sälja lite av den öl som vi producerar så att vår hobby kanske inte blir så kostsam
Ta hand om er där ute.
Lämna ett svar